SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Adana Lezzet Festivali başladı

Adana Lezzet Festivali başladı
Bu haber 10 Ekim 2020 - 8:24 'de eklendi. 281.822 kez görüntülendi.

Adana Valisi Süleyman Elban, Merkez Park’ta Covid-19 tedbirlerine uygun düzenlenen ve festivalin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan açılış töreninde, geçen 3 yılda festivalin Adana, Türkiye ve dünyada büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Covid-19 nedeniyle bir çok etkinliğin ertelenmek ya da şekil değiştirmek zorunda kaldığını ifade eden Elban, şunları söyledi:

“Biz de 3 yıldan beri büyük coşkuyla devam eden bu festivalin bu yıl salgın şartlarına uygun olarak yapılması durumunda bu geleneksel yapının devam edeceğini aksi takdirde bir aksamaya neden olacağını düşündük ve festivalimizi bu yıl da yapmaya karar verdik. Ancak dijital platforma taşıyarak aynı zamanda Türkiye’de de bir ilki başlatmış olduk. İlk kez bir gastronomi, bir lezzet festivali de dijital ortamda yapılmaya başlanmış oldu. Her ne kadar yaptığımız bu festivalde takipçilerimize Adana mutfağını damak olarak tattıramayacağız ama görsel olarak kendilerine Adana mutfağını tanıtmış olacağız.”

Elban, Adana’nın 12 ay boyunca tarımsal üretim yapılan bir yöre olduğunu, zengin endemik türleri barındırdığını, bu şekilde bir çok ürünün de Adana mutfağında kullanılması nedeniyle kent mutfağının tanıtılması gerektiğini belirtti.

KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER