21:12 - Fenerbahçe yeni başkanını seçti!
02:09 - Kocaeli’de ‘Hacı Baba’ vurgunu! “Hocanın cini tarafından alındı”
01:55 - Dikkat çeken anlar! Devlet Bahçeli ve Özgür Özel o etkinlikte bir araya geldiler
21:00 - 286 yıla kadar hapsi istenmişti! Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yeni gelişme
17:00 - Trump’ın Çin ziyareti sırasında Hürmüz’de dikkat çeken gelişme
21:00 - Vali Hamza Erkal’ın Acı Günü: Emir Uğur Erkal Son Yolculuğuna Uğurlandı
13:30 - Ödül Değil Ticaret mi? Türkiye’de Parayla Satılan Ödül Törenleri Tartışma Yarattı”
22:04 - “Tarihe Altın Harflerle Yazılan Destan: Çanakkale Ruhuyla Geleceğe!”
04:32 - Sinemada Yapay Zeka Sempozyumu Beyoğlu’nda Düzenleniyor
19:47 - İspanya Sağlık Turizminde 2026 Hedeflerini Büyütüyor
ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınında yeni bir dalgalanma olduğundan bahsederken 9 vakanın görüldüğü Yeni Zelanda’yı örnek göstererek “bu korkunç” ifadesini kullandı. Aynı gün ABD’de 42 bin yeni vaka görüldü.
ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınında başarı öyküsü olarak görülen ülkelerin “büyük bir dalgayla” karşı karşıya olduğunu öne sürerek, bir günde dokuz yeni vakanın görüldüğü Yeni Zelanda’yı örnek gösterdi.
“Yeni Zelanda’da neler olduğunu gördünüz mü? Yeni Zelanda’da büyük dalgalanma var. Bu korkunç. Bunu istemiyoruz”
Yeni Zelanda’da geçtiğimiz pazartesi günü 9, salı günü ise 13 yeni vaka bildirildi. Ülkede şimdiye kadar toplam 22 kişi hayatını kaybederken, ABD’de de 170 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
Yeni Zelanda’daki politikacılar, Trump’ın açıklamasına tepki gösterdi, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise ülkesinin aynı gün 42 bin vakanın açıklandığı ABD’yle kıyaslanamayacağını söyledi.
Kaynak:TRT haber