13:43 - Uzun zamandır hastanedeydi! Kahtalı Mıçe hayatını kaybetti
20:17 - Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘kabine değişikliği’ sorusuna yanıt!
01:00 - Galatasaray’a Hollanda’da büyük şok!
22:32 - Belediyelere terör soruşturması: 10 tutuklama
22:21 - FENERBAHÇE: 3 – ANDERLECHT: 0 | MAÇ SONUCU
20:18 - AMELİYAT PAZARLIĞI YAPAN BİRİME DURDURMA
20:40 - Futbolun duayenleri yemekte buluştu….
20:19 - AKOM’dan bir uyarı daha: Bu gece ve yarına dikkat!
19:26 - Gündem yaratacak Mansur Yavaş kulisi: ‘Vazgeçmeyecek!’
17:11 - İstanbul’da kar etkili oluyor! Vali Gül duyurdu: Yarın okullar tatil edildi!
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine COVID-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge gönderdi. Genelgeyle yarından itibaren 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine COVID-19 tedbirleri konulu genelge gönderdi. Genelgede, koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.
Bu kapsamda daha önce illere gönderilen genelgeler ile salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin tüm illerde, mümkün olan en kısa sürede tamamlanması, köyler ve/veya sokaklarda yapılan söz konusu etkinliklerin aynı gün içerisinde kalacak şekilde saat sınırlamalarının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenmesi istenildiği anımsatıldı.
KAYNAK:TRT HABER