SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

80 gündür açlık grevindeki Filistinli tutuklu Ahres: Ya özgürlük ya ölüm

80 gündür açlık grevindeki Filistinli tutuklu Ahres: Ya özgürlük ya ölüm
Bu haber 15 Ekim 2020 - 8:44 'de eklendi. 251.789 kez görüntülendi.

İsrail’in idari tutukluluk uygulamasıyla alıkonulan ve 80 gündür açlık grevinde olan Filistinli Mahir el-Ahres, her şeyi göze aldığını belirterek, “ya özgürlük ya ölüm” mesajı verdi.
Açlık grevi nedeniyle sağlık durumu iyice kötüleştikten sonra hastaneye kaldırılan 49 yaşındaki Filistinli Ahres, “Bu işgal devletinin kararlarına boyun eğmeyi reddediyorum. Ya çocuklarımın, halkımın arasına özgür bir şekilde döneceğim ya da boyun eğmeden öleceğim” dedi.

Hiçbir şekilde yemek yemeyen ve 80 gündür sadece su içmekle yetinen Ahres, “Ben esir Mahir el-Ahres, yıllardır işgal altında yaşayan Filistin halkının bir ferdiyim. İşgalin her türlü acısını çektik. Bir gün olsun özgür yaşamadım, ne ben ne de halkım” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selamlarımı gönderiyorum”

Ahres, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’ye selamlarını ileterek, “Dünya halkları, özgür Türkiye halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Filistin halkının özgürlüğüne kavuşması ve bu işgalden kurtulması için çalışmasını rica ediyorum. Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Öte yandan İsrail’de Kaplan Hastanesi önünde toplanan bir grup Filistinli, Ahres’in serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER