SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Ermenistan’dan Gence’ye füzeli saldırı: 7 sivil hayatını kaybetti

Ermenistan’dan Gence’ye füzeli saldırı: 7 sivil hayatını kaybetti
Bu haber 11 Ekim 2020 - 9:43 'de eklendi. 291.070 kez görüntülendi.

Azerbaycan ile yaptığı ateşkesi bir kez daha ihlal eden Ermenistan ordusu yine sivilleri hedef aldı. 7 sivil yaşamını yitirdi, 33 kişi de yaralandı.
Ateşkese rağmen saldırılarını sürdüren Ermeni ordusu, Gence, Berde, Terter ve Mingeçevir’e gece saatlerinde füze saldırısı düzenledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye düzenlediği füze saldırısında 7 sivilin öldüğü 33 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ermenistan ordusu ateşkesin ilk saatlerinde de Cebrail ve Hadrut’u yeniden işgal etmek için saldırı düzenlemişti. Tuğ köyü yönünden Hadrut’a, Aragül ve Banazur yönünden Cebrail’i hedef almıştı. Ermeni güçleri, Terter şehrini top atışına tuttu. Ağdam’a bağlı Çemenli ve Zengişalı köyleri vuruldu

38 Ermenistan askeri öldürüldü

Azerbaycan ordusunun karşı saldırısı gecikmedi. Ermenistan ordusu çok sayıda insan gücü ve askeri teçhizat kaybetti ve geri çekilmek zorunda kaldı. 38 Ermenistan askeri öldürüldü, 2 Grad füze sistemi, 7 top ve 2 mühimmat kamyonu imha edildi.

Etkisiz hale getirilenler arasında Hocalı soykırımında bulunan ve ASALA terör örgütü üyesi Aleksandr Arutyunyan da var.

kaynak:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER