SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

NATO: Dağlık Karabağ’daki çatışmanın tarafı değiliz

NATO: Dağlık Karabağ’daki çatışmanın tarafı değiliz
Bu haber 21 Ekim 2020 - 20:56 'de eklendi. 402.074 kez görüntülendi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO’nun Dağlık Karabağ’daki çatışmanın tarafı olmadığını Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’a hatırlattığını açıkladı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Brüksel’deki NATO karargahında görüşmelerinden sonra basına açıklama yaptı.

Stoltenberg, Dağlık Karabağ’daki durumu görüştüklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanına NATO’nun bu çatışmanın parçası olmadığını hatırlattım. Azerbaycan da Ermenistan da 25 yıldan fazla süredir NATO’nun değerli ortaklarıdır.” dedi.

“Ermenistan ve Azerbaycan müzakerelere devam etmeli”

NATO’nun ateşkesin ihlal edilmesi nedeniyle endişeli olduğunu vurgulayan Stoltenberg, anlaşmazlıkların bitmesi, acıların dinmesi ve barışçıl bir çözümün bulunmasının önemine vurgu yaptı. Stoltenberg, taraflara itidal ve ateşkese uyulması çağrısında bulunarak gerginliğin bir an önce düşürülmesini istediklerini aktardı.

Stoltenberg, “Sivillerin hedef alınması kabul edilemez ve derhal durmalı. Herkes kalıcı bir siyasi çözüm için çalışmalı. Ermenistan ve Azerbaycan müzakerelere devam etmeli” diye konuştu.

KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER